Folk i KA: Marianne Liaklev

Marianne Liaklev (39), advokatfullmektig og forhandlingsleder i KA Foto: KA
Publisert: 30/01/2020
– Det er utrolig hyggelig og givende å bistå medlemmene og utgjøre en forskjell for den enkelte virksomhet, enten gjennom konkret rådgivning eller tarifforhandlinger, sier forhandlingsleder Marianne Liaklev.

Hvem: Marianne Liaklev (39), advokatfullmektig og forhandlingsleder i KA (arbeidsgiveravdelingen).

Bosted: Nittedal

Fartstid i KA: Jeg begynte i arbeidsgiveravdelingen i KA som advokatfullmektig i 2012 og overtok som forhandlingsleder høsten 2018.

Viktigste arbeidsoppgaver: Mine viktigste oppgaver som forhandlingsleder er å sørge for at KA som arbeidsgiverorganisasjon har tariffavtaler som er tilpasset kirkelig sektor og som legger forholdene til rette for et ryddig og ordentlig arbeidsliv på sektoren. Viktige forutsetninger for dette arbeidet er å være i nær kontakt med medlemsvirksomhetene samt å følge med på å forstå hvordan endringer i rammevilkårene spiller inn. I tillegg er det viktig å beholde en løpende og åpen dialog med de sentrale fagforeningene som er part i tariffavtalene i KA-området. Arbeidsgiver- og strategikonferansene, som skal gjennomføres fire plasser i landet i løpet av april, blir viktige møteplasser for innspill og utveksling av synspunkt og prioriteringer for årets tarifforhandlinger.

Alt om KAs tariffarbeid finner du her.

– Hvordan vil du beskrive KA som organisasjon?

– Jeg opplever at KA som organisasjon evner å sette dagsorden, være i forkant og levere kvalitet. KA består av en gjeng dedikerte og høyt kompetente ansatte, som strekker seg langt for å ivareta medlemmenes behov.

LES MER: Lovendringer om varsling – dette må du vite

– Hva kan du hjelpe medlemmene med?

– Jeg bistår medlemmene med problemstillinger innenfor kollektiv og individuell arbeidsrett. Det kan for eksempel være spørsmål om hvordan en tariffbestemmelse skal forstås, lønnsinnplassering av nyansatte, lokale lønnskrav, oppsigelsessaker, sykefraværssaker og konfliktsaker.

– Hva blir det viktigste for KA fremover?

– Å fortsette å gjøre seg gjeldende som en aktuell og relevant arbeidsgiverorganisasjon, med høyt kvalifiserte medarbeidere, og som evner å ivareta medlemmenes interesser i en tid hvor kravene til omstilling er høyere enn noen gang.

LES MER: Uendret hovedavtale – enighet om fokus på miljø og inkluderende arbeidsliv

– Hva er det beste med å jobbe i KA?

– Kombinasjonen av å jobbe med så mange dyktige, engasjerte og inspirerende kolleger, få ta del i stadig nye utfordringer og prosesser som utfordrer KA til å tenke nytt – og ikke minst er det utrolig hyggelig og givende å bistå medlemmene og utgjøre en forskjell for den enkelte virksomhet, enten gjennom konkret rådgivning eller tarifforhandlinger.

 

Møt flere av dem som jobber i KA her.

Her finner du oversikten over alle våre ansatte, med kontaktinformasjon.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone