Kronikk: «Vi må snakke om menighetsbladet»

Kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim i KA. Foto: TK Filmproduksjon/KA
Publisert: 07/11/2019
«Det brukes altfor lite ressurser og tankekraft på menighetsbladene med tanke på hvor mange som leser dem», skriver kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim.

«Det stilles høye kompetansekrav til ansatte i Den norske kirke. Virksomheten skal ha god kvalitet og være basert på fagkunnskap. Planlegger man gudstjeneste med utdeling av fireårsbok og flere hundre deltakere i alle aldrer, er man opptatt av at det man leverer skal være bra. Man sier ikke 'Vi får se hva vi rekker og gjøre det beste ut av det, og så får det bli som det blir'. Av ulike grunner er dette dessverre en utbredt tilnærming til menighetsbladet, som i de fleste tilfeller når veldig mange flere enn en godt besøkt gudstjeneste», skriver kommunikasjonssjef Trygve W. Jordheim i KA i en kronikk i Vårt Land og Dagen.

«1. november trådte nye menighetsråd i funksjon i alle landets sokn. Overgangen er en gylden anledning til å sette ord og vedtak på hva man ønsker med menighetsbladet – og til å se på hvilke store muligheter som ligger der bare man prioriterer nok tid og tankekraft.»

Les hele kronikken på verdidebatt.no eller dagensdebatt.no.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone