KA utvider Kirkebyggdatabasen – nå blir også gravplassene tatt med

Randi Moskvil Letmolie (t.v.) og Kjersti Kambestad. Foto: KA
Publisert: 03/09/2019
Den første totaloversikten over norske gravplasser lanseres denne uken.

– Denne nye databasefunksjonen vil inneholde alle offentlige gravplasser, også de som driftes av kommunene og de som ikke ligger i tilknytning til en kirke. Kirkebyggdatabasen blir nå i realiteten Kirkebygg- og gravplassdatabasen, sier direktør for kirkebygg og eiendomsforvaltning i KA, Randi Moskvil Letmolie.

Samler alt på et sted

KA har i en årrekke driftet Kirkebyggdatabasen, initiert og finansiert av Kirkedepartementet. Dette er en lukket database som inneholder oversikt over alle kirker som hører til under Den norske kirke, og den er beregnet for kirkebyggforvaltere lokalt, samt regionale og sentrale kirkelige organer.

– Det er viktig å understreke at dette ikke er et gravregister. Kirkebyggdatabasen er i dag Den norske kirkes eiendomssystem og har oversikt over bygg og eiendom knyttet til Den norske kirke. Ved å kople til gravplassene i den samme eiendomsdatabasen får forvalterne nå ett system hvor alle eiendomselementene finnes, sier Letmolie.

Få svar på spørsmål

Akkurat som i Kirkebyggdatabasen er det gravplassforvaltningen selv som må rette opp i feil og mangler.

– Kirkevergen har superbrukertilgang på kirkebyggdatabasen.no og kan gå inn og opprette nye brukere. Kommunale gravplassforvaltere vil få tilsendt brukernavn og passord til databasen fra KA og får da opprettet sine superbrukere. Kirkeverger som ikke har tilgang kan skaffe seg det via nettsiden, sier Letmolie.

Kirkebygg og eiendomsavdelingen i KA er forberedt på en god del spørsmål når den nye databasen rulles ut.

– Vi har derfor laget en egen artikkel med en spørsmål og svar for å hjelpe brukerne i gang, forteller hun.

Ikke tilgang til Kirkebyggdatabasen? Sjekk ut kirkesøk.no i stedet!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone