Ønsker alle kirkeverger velkommen til Tromsø

Landskonferansen for kirkeverger arrangeres i Tromsø. Foto: Shigeru Ohki / www.nordnorge.com
Publisert: 02/09/2019
Krisehåndtering, multiorganisasjonsledelse, trossamfunnslov, kirkeordning – men også musikk, mat, kolleger, venner. Stedet er Tromsø, og datoene er 28.-30. oktober.
Ønsker alle kirkeverger velkommen til TromsøOddbjørn Eide.

– Endelig blir det landskonferanse i Nord-Norge, sier Oddbjørn Eide, leder for komiteen bak Landskonferansen for kirkeverger i Tromsø 28.-30.oktober. Påmeldingsfristen er fortsatt noen uker unna, men ved inngangen til september har deltakerantallet allerede passert 110 med god margin.

Konferansen arrangeres annen hver høst, og de to foregående konferansene har funnet sted i henholdsvis Trondheim (2017) og Tønsberg (2015).

– Det er fantastisk å kunne ønske velkommen til Tromsø. Vi har satt sammen et spennende og innholdsrikt konferanseprogram med dyktige foredragsholdere og relevante problemstillinger, i tillegg til en variert og matnyttig seminarbolk, sier Eide, som også er leder i Norges Kirkevergelag.

Meld deg på her!

Foredrag, kultur, middag, bankett

Det blir også et utrolig rikholdig kulturelt program med kulturelle innslag, kveldssamling i Ishavskatedralen, konsert i Domkirken i samarbeid med Tromsø internasjonale kirkefestival, lukket middag på Ølhallen og bankett med underholdning, god mat, gode venner og kolleger.

– Vi håper du kan og vil sette av tid og penger til å komme og være sammen med oss disse tre dagene, fortsetter Eide.

På programmet står flere spennende foredrag. Blant annet skal klinikkoverlege Mads Gilbert ved akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset i Nord-Norge forelese om «Hvordan kan vi ivareta våre egne – når de skal ta vare på alle andre i en krise?».

Organisasjonsforsker og professor Kjell Arne Røvik skal snakke om «Hvordan lede en multistandardorganisasjon, og er kirken en slik?».

Kirke og turisme  og mye mer

Trosminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil også gjeste konferansen. Det samme gjør Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen.

– De skal holde hver sin innledning til en samtale rundt henholdsvis ny trossamfunnslov og arbeidet med ny kirkeordning. Tema vi kan komme inn på i denne sammenheng er blant annet «Kirkeordning – nå må vi da være der snart? Morgendagens kirkeleder – hvem er det?» Her vil både minister og direktør utfordres av spørsmål kirkeverger som sitter med, sier Eide.

I tillegg til disse foredragene kommer vi inn på både kirke og turisme, lønnsdannelse for kirkeverger, samskaping, kirkebygg og gravplass og det å være lokalkirke på nett i både foredrag og i seminar.

– Her det utrolig mye å se fram til i tre flotte dager i Tromsø, sier Oddbjørn Eide på vegne av konferansekomiteen.

Detaljert program og påmelding finner du her!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone