– Ledernettverket er et pustehull som gir meg påfyll og ny energi

– Det er et godt å kunne dele gleder og utfordringer med andre i samme situasjon, sier nettverksdeltaker Agnes Skagemo i Søndagsskolen Norge. Foto: KA
Publisert: 20/06/2019
Assisterende søndagsskolegeneral Agnes Skagemo har stort utbytte av å delta i KAs ledernettverk. Nettverksleder Torbjørg Aalborg inviterer nå ledere fra alle virksomheter til å bli med.

– I KAs ledernettverk står deltakernes erfaring og utfordringer i sentrum, sier Torbjørg Aalborg, som siden 2017 har ledet og fasilitert KAs ledernettverk. Hun har lang erfaring i å lede ulike nettverk med toppledere og mellomledere.

Til høsten starter hun opp et nytt nettverk for ledere med personalansvar.

– Vi inviterer ledere fra ulike typer virksomheter, ikke minst fordi vi opplever at mangfold i deltakermassen gir enda større utbytte, sier hun.

Aalborgs erfaring er at deltakerne har stort utbytte av å være med.

– Ledernettverket er et pustehull som gir meg påfyll og ny energi. Det er et godt å kunne dele både gleder og utfordringer med andre i samme situasjon, sier nettverksdeltaker Agnes Ellinor Skagemo, som er assisterende generalsekretær i Søndagsskolen Norge.

Les mer og meld deg på her!

– Faglig påfyll og inspirasjon til videre innsats

Gunnstein Endal i Vestre Toten kirkelige fellesråd mener halvannet år i et av KAs ledernettverk har gjort ham til en bedre kirkeverge:

– Vi fikk delt sorger og gleder, og jeg fikk faglig påfyll og inspirasjon til videre innsats. Vi startet på et opplegg som skulle vare i ett år, men halvparten av oss klarte ikke å avslutte før vi hadde holdt det gående et halvt år til, sier han og forteller at samlingene har gitt ham et verdifullt innblikk i mange kollegers arbeidssituasjon.

– Noen kirkeverger har vanskelige arbeidsforhold, dårlige økonomiske rammer, liten stab, vanskeligheter som følge av to arbeidsgiverlinjer, lokale feider eller krevende ansatte. Jeg trodde jeg hadde en krevende jobb, men nettverkssamlingene avdekket at det er mange ensomme kirkeverger som har det veldig tøft, sier Endal.

– Rom for refleksjon, kompetanseutvikling og støtte

Nettverket samles fem ganger i løpet av et år, tre ganger i vårsemesteret og to på høsten. Første samling er 13. september. De fleste samlingene finner sted i nærheten av Oslo, men den tredje samlingen er et annet sted og innebærer overnatting.

– Ja, det koster litt, både penger og tid, men dette har vært en sjeldent god investering, forsikrer Gunnstein Endal.

Også Jannicke Greipsland i Kristiansand kirkelige fellesråd anbefaler andre ledere å bli med i et ledernettverk i regi av KA:

– Ledernettverket er viktig for min utvikling som personalsjef. Nettverket gir rom for refleksjon, kompetanseutvikling og støtte i en spennende og travel hverdag, sier hun.

Fem gode grunner til å delta

Hvorfor bør du melde deg inn i et nettverk?

  • Du styrker lederkompetansen din
  • Du bygger relasjoner
  • Du får delta i et fortrolig forum der du kan dele erfaringer og utfordringer
  • Du får oppleve personlig vekst
  • Du får profesjonell støtte i de utfordringene du står i

Påmeldingsfrist er 12. august. Les mer og meld deg på her!

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone