Ikke gå i jussfella – bli oppdatert på viktig lov og rett

Bente Vangdal Espenes og Alexander Aas. Foto: KA
Publisert: 11/06/2019
Hva gjør du når du får sykemeldinger? Hvilke krav foreligger ved nedbemanning, og hvordan håndterer du en frittalende ansatt på Facebook?

Alt dette får du svar på på KAs nye arbeidsrettsdag 24. september. Meld deg på her!

– Vi som er jurister og advokater i KA inviterer våre medlemmer til en dagssamling med aktuelle temaer fra arbeidsretten, sier Bente Vangdal Espenes. Hun er spesialrådgiver og advokat i KA.

Sammen med blant annet Alexander Aas, seniorrådgiver og advokatfullmektig i KA, skal Espenes sørge for å fylle fagdagen med spennende innhold. Det er første gang KA arrangerer en slik samling, og den går av stabelen i Oslo 24. september i år.

Arbeidsgivers mange roller

– Vi håper arbeidsrettsdagen, i tillegg til å gi deltakerne faglig oppdatering, kan fungere som en god møteplass for alle som jobber med arbeidsgiverspørsmål i Den norske kirke og i kirkelige organisasjoner, sier Aas.

På samlingen vil deltakerne få innsikt i den del ferske og relevante dommer, samt lover og regelverk på området. Dessuten vil man ta for seg diverse roller og arbeidsrettslige hensyn man må ta som arbeidsgiver.

– Det vil blant annet handle om hvordan man skal håndtere sykemeldte ansatte eller varslinger på en korrekt måte, sier Aas.

– Eller hva som er den korrekte prosessen hvis det skulle bli behov for kutt og nedbemanning, legger Espenes til.

Stoppe en ansatt på Facebook?

Rollen som arbeidsgiver er i stadig endring, og man må i dag forholde seg til helt andre ting enn for bare noen år siden.

– Hva gjør du for eksempel hvis en ansatt tar helt av med upassende poster på sosiale medier? sier Alexander Aas.

På arbeidsrettsdagen vil et av temaene være nettopp hvilke begrensninger arbeidsgiver kan sette på arbeidstakers bruk av Facebook, Instagram, LinkedIn og andre sosiale medier.

Kurset passer for kirkeverger, stiftsdirektører, personalsjefer, daglige ledere og andre med arbeidsgiveransvar.

Mer informasjon, foreløpig program og påmelding finner du her.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone