God jul – og på gjensyn i 2019

Høstkonferansen var et høydepunkt i 2018. Innfelt: Marit Halvorsen Hougsnæs Foto: TK Filmproduksjon/KA
Publisert: 21/12/2018
I advent og jul trer den landsdekkende folkekirken fram på en helt spesiell måte. La oss glede oss over det, samtidig som vi gleder oss til alt som skal skje i 2019.

I desember fylles landets kirker med kor og konserter, skolegudstjenester og julefeiring! Tusenvis av mennesker samles for å tenne adventslys, lytte til juleevangeliet og synge julens salmer og sanger.

For kirkens ansatte er årets siste uker travle. Det er mange forventninger som skal møtes og mange enkeltpersoner og grupper som ber om kirkens tilstedeværelse i forbindelse med lokale arrangementer. I denne perioden på året trer Den norske kirke særlig tydelig fram som landsdekkende folkekirke. Det er det stor grunn til å glede seg over.

Kirkeordning og ny trossamfunnslov

Så er det mye spennende på gang også i 2019!

KA er en organisasjon som ønsker å være en støtte for medlemmene i hverdagen, der det kontinuerlige, langsiktige arbeidet gjøres. Allerede i februar går vi i gang med strategikonferanser i hvert bispedømme. I månedsskiftet mars/april tas viktige avgjørelser på Kirkemøtet, og vi vil ha et særlig blikk på prosessen fram mot ny kirkeordning.

Tidligere har det vært varslet en ferdig lov om tros- og livssynssamfunn nå i vinter, men usikkerheten rundt KrFs eventuelle regjeringsdeltakelse gjør at dette kan drøye ytterligere. KAs syn på lovforslaget som ble lagt fram høsten 2017 bør være godt kjent, og vi følger fortsatt nøye med på hva som skjer videre med denne viktige loven og andre tilknyttede tema.

Høstkonferansen blir KAs lederkonferanse

I slutten av april er det landsråd i KA, og 3. juni avholdes vår tradisjonelle storkommunekonferanse. Til høsten arrangerer Norges kirkevergelag sin landskonferanse i Tromsø, og etter kirkevalget går KA i gang med riggingen av opplæringstilbud for nyvalgte rådsmedlemmer i det å være arbeidsgiver og andre temaer. Vårens kurskalender er allerede klar.

Ett av høydepunktene i KA-sammenheng i 2018, var høstkonferansen i Oslo i starten av november. Med nærmere 200 påmeldte fra hele landet, både fra organisasjonene og fra begge arbeidsgiverlinjer i Den norske kirke, ble det satt ny deltakerrekord. Tilbakemeldingene fra deltakerne var svært gode, og vi gleder oss allerede til 22.-23. oktober 2020, når neste stormønstring finner sted under navnet «KAs lederkonferanse». Ta en titt på videoen over dette avsnittet og merk av datoene i kalenderen allerede nå.

Men aller først: jul

Men akkurat nå konsentrerer vi oss mest om høytiden som kommer. Jeg vil benytte anledningen til å overbringe ønske om en velsignet julehøytid og et godt nytt år til alle våre medlemmer.

Marit Halvorsen Hougsnæs
Administrerende direktør
KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter

 

PS! KAs sentralbord er stengt julaften, 1. juledag, 2. juledag, nyttårsaften og nyttårsdag i tillegg til lørdager og søndag i forbindelse med jul og nyttår. Torsdag og fredag i romjulen er sentralbordet åpent fra 10-14. Onsdag 2. januar er vi tilbake på ordinære åpningstider.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone