Vårens kurskalender er klar – meld deg på nå

2019: Nytt år, nye kurs, nye konferanser. Bildet er fra KAs storkommunekonferanse i 2018. Foto: Skjalg Vold
Publisert: 12/12/2018
Ny runde med grunnkurs for kirkeverger, helt nye kurs for menighetsbladredaktører og om arbeidstid/arbeidsplanlegging, samlinger knyttet til sammenslåing av fellesråd, kurs i budsjettarbeid og mye mer. Sjekk ut vårens kursoversikt!

Utgangspunktet for KAs kursvirksomhet er å tilby det medlemmene til enhver tid trenger.

– Vi forsøker å være lydhøre for behovene og utvikle nye kurs ut ifra det. Samtidig ser vi at det på en del fagområder er et konstant behov for opplæring. Derfor er en del av kurstilbudet vårt relativt likt fra år til år, selv om vi selvfølgelig jevnlig oppdaterer form og innhold, sier Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

Nye kurs: Arbeidstid og menighetsblad

Til våren ser to helt nye kurs dagens lys: Et OU-finansiert kurs i arbeidstid og arbeidsplanlegging (Gardermoen 19. mars og Bergen 20. mars) og et todagerskurs for redaktører i menighetsblad (Oslo, 10.-11. april).

Vårens kurskalender er klar – meld deg på nåGrunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet. Denne gjengen fikk sine kursbevis våren 2018. Foto: KA

Grunnkurs for kirkeverger og daglige ledere i menighet fortsetter med ny tredagersbolk på Gran 11.-13. mars. Dette blir den avsluttende bolken for det kullet som hadde sin første tredagersbolk i høst, mens et nytt kull vil ha dette som første bolk og få kursbevis etter tre nye dager høsten 2019.

Grunnkurset, som har lange tradisjoner og tilnærmet full oppslutning blant landets kirkeverger, er nå under revidering i en prosjektgruppe med representanter fra alle avdelinger i KA.

Sammenslåing av fellesråd

Fjerde og siste samling for prosjektledere for sammenslåing fellesråd finner sted på Gardermoen 21.-22. mars. For ledere av fellesnemnder knyttet til slike sammenslåinger blir det dagsseminar i Oslo 23. januar.

For øvrig tilbys kurs i blant annet enøk (her er det også satt opp et kurs i november), budsjettarbeid og Kirkebyggdatabasen (i Alta). KA har også et stort utvalg bestillingskurs.

Storkommunekonferansen for lederne i de største fellesrådene finner sted på Gardermoen 3. juni, mens landskonferansen for kirkeverger går av stabelen i Tromsø 28.-30. oktober.

Se hele kursoversikten her.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone