Debatt: «Vi trenger nytenkning om kirkene våre»

Ellingsrud kirke i Oslo er foreslått omdisponert. Foto: Atle Evensen/Kirkebyggdatabasen
Publisert: 29/11/2018
Kirkene gir folk og steder tilhørighet og identitet. De er ressurser ikke minst i en tid da folk trenger fastpunkter og kirken har fått en mer uavhengig rolle, skriver fagdirektør Oddbjørn Sørmoen.

«Knapt noen organisasjon har en sterkere merkevare enn det Den norske kirke har i sine kirkebygg. Alle vet hvor den lokale kirke ligger. Alle vet på refleks hva den representerer. Derfor kan prosessen som nå pågår i Oslo, med vurdering av endret bruk for opptil ni kirker, virke paradoksal. Selv om medlemsprosenten er lav i enkelte av Oslo forsteder, er dette så tett befolkede områder at antallet medlemmer i sognet likevel er langt høyere enn i mange utkantkommuner», skriver fagdirektør for kulturminnevern i KA, Oddbjørn Sørmoen i et innlegg i Vårt Land.

«Videre kan det virke paradoksalt at en del kirker, særlig i 'utkantområder', brukes sjeldnere enn én gang i måneden, jamfør KAs ferske undersøkelse. Dette er miljøer som nettopp har behov for elementer som samler og binder sammen og gir mening til hverdagen og håp for fremtiden», påpeker han.

Les hele innlegget på verdidebatt.no.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone