– Vis fram kirken som frivillighetsarena

Publisert: 21/11/2018
5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet, og dette markeres i mange lokalsamfunn. – Benytt anledningen til å markere det frivillige arbeidet som gjøres i Den norske kirke, oppfordrer avdelingsdirektør Øystein Dahle i KA.

– Det har alltid vært gjort mye frivillig arbeid i Den norske kirke, men som stat- og kommunekirke fram til 2017 hadde man en slags dobbel identitet som både offentlig etat og frivillig organisasjon. Dette preger nok fortsatt manges syn på kirken, sier Øystein Dahle, direktør i avdeling for sektorpolitikk og styring i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

Paraplyorganisasjonen Frivillighet Norge har sendt ut en generell oppfordring til å sette frivillighet på dagsorden og synliggjøre frivillig engasjement onsdag 5. november. Her er deres konkrete forslag:

  • Gi en takk frivillige medarbeidere på sosiale medier
  • Legg på rammen «Jeg er frivillig»/«Eg er frivillig» på profilbilder på Facebook. Denne blir tilgjengelig 4. desember kl. 08.00.
  • Lag lokal frivillighetsfest, gjerne med utdeling av frivillighetspris.
  • Selg inn saker og kronikker om frivillighetens betydning til media.

– Frivillighetens dag er en god anledning til å profilere Den norske kirke som frivillighetsaktør og -arena. Vi oppfordrer alle våre medlemsvirksomheter til å gripe sjansen til å vise fram hvordan frivillig innsats bærer og vitaliserer livet i Den norske kirke, sier Øystein Dahle i KA.

Les mer om Frivilighetens dag på frivillig.no.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone