KA omorganiserer – spisser det trospolitiske arbeidet

F.v.: Øystein Dahle, Randi Moskvil Letmolie, Marianne Liaklev og Silje Hjeldsbakken. Foto: KA
Publisert: 09/08/2018
Fra 13. august består KAs sekretariat av fire avdelinger i stedet for tre. Kirkebygg og sektorpolitikk får nå hver sin avdeling.

– Det skjer veldig mye på det tros- og livssynspolitiske området for tiden og kirkelig sektor er fortsatt under omstilling. Samtidig er arbeidsgiveravdelingens portefølje for bred og kirkebyggforvaltningen inne i en kritisk fase med tanke på fremtidig finansiering og ansvarsfordeling. På denne bakgrunnen har det for meg vært naturlig å omorganisere sekretariatet, slik at vi får spisset arbeidet på disse sentrale områdene, sier Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA.

Fra tre til fire avdelinger

Fra og med mandag 13. august er det fire avdelinger i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter:

  • Administrasjons- og økonomiavdelingen
  • Arbeidsgiveravdelingen
  • Avdeling for sektorpolitikk og styring
  • Avdeling for kirkebygg og eiendomsforvaltning

Den førstnevnte avdelingen fortsetter omtrent som før, men arbeidsgiveravdelingens ansvarsområde avlastes noe. Avdeling for sektorpolitikk og styring overtar dette samt oppgaver fra den tidligere avdeling for kirke og samfunn.

 Bred kjennskap til sektoren og utfordringene

Nåværende direktør for kirke og samfunn, Øystein Dahle (54), blir nå ny leder for sektorpolitikk og styring, mens Randi Moskvil Letmolie (58) går inn som direktør for kirkebygg og eiendomsforvaltning.

Randi Moskvil Letmolie kommer fra stilling som seniorrådgiver/OU-sjef i KAs arbeidsgiveravdeling. Hun har bred ledererfaring fra tidligere stillinger, blant annet som rektor ved Moe skole i Sandefjord, kirkeverge i Re og Horten og eiendomssjef i Horten kommune.

 – I Randi får avdelingen en erfaren personalleder med bred kjennskap til kirkelig sektor og til de faglige utfordringer som knytter seg til forvaltningen av kirkebygg og gravplasser. Hun har også sittet som lek medlem i Tunsberg bispedømmeråd og kjenner godt til de pågående nasjonale prosesser av kirkepolitisk karakter som kjennetegner den tidsepoken vi er inne i, sier Hougsnæs.

Interessert i arbeidsliv, kirkepolitikk og andre KA-fagområder? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ny forhandlingsleder

Øystein Dahle har jobbet i KA siden 1998 og har ledet ulike avdelinger siden 2002. Han har tidligere arbeidserfaring fra blant annet Kirke- og utdanningsdepartementet.

Samtidig som den nye avdelingsstrukturen trer i kraft, går advokatfullmektig Marianne Liaklev (38) inn som KAs nye forhandlingsleder. Hun har seks års fartstid fra KA og har tidligere forhandlingserfaring på virksomhetsnivå fra sin tid i Justisdepartementet.

Et annet relativt ferskt navn i KA-staben, er Silje Letmolie Hjeldsbakken (27), som begynte som rådgiver og ansvarlig for det partssammensatte arbeidet med opplærings- og utdanningstiltak (OU) 1. mai. Hun er utdannet jurist og kom fra jobb i Misjonsalliansen. Hun har også tidligere vært inne i et vikariat i KAs arbeidsgiveravdeling.

Ny jurist fra 1. september

1. september tiltrer dessuten Alexander Aas (37) som advokatfullmektig/seniorrådgiver i arbeidsgiveravdelingen, hvor han primært skal jobbe med individuell arbeidsrett. Han kommer fra Fram advokatfirma i Drøbak. Aas har tidligere erfaring fra blant annet Justisdepartementet, Tolldirektoratet og Norsk Filminstitutt.

Her finner du kontaktinformasjon til alle ansatte i KA

Del i sosiale medier:
Relaterte lenker

Powered by Cornerstone