Mekling på kirkelig sektor 18. september

Publisert: 21/08/2018
Fristen for å bli enige i årets tariffoppgjør er satt til midnatt tirsdag 18. september.

OPPDATERING: Onsdag 19. september kl. 0130 ble partene enige. Det blir derfor ingen streik.

Fredag 29. juni ble det brudd mellom KA og 12 av de 22 fagforeningene i tariffoppgjøret for organer i Den norske kirke. Nå har Riksmekleren berammet mekling tirsdag 18. september. Dersom meklingen ikke fører frem, er det fare for arbeidsstans/streik. KA har publisert et rundskriv med informasjon til de virksomheter som kan bli berørt av dette.

Ingrid B. Tenfjord, direktør i KAs arbeidsgiveravdeling, uttalte følgende etter bruddet i slutten av juni:

– Det har vært meget krevende forhandlinger, hvor partene har forsøkt i det lengste å komme i mål. Vi mener vi har strukket oss langt på vegne av våre medlemmer, og vi beklager at det ikke har vært mulig å komme til enighet. KA kom i det endelige tilbudet med et helhetlig forslag til løsning, som 12 av de 22 fagforeningene dessverre har valgt å ikke akseptere.

Disse sa ja, disse sa nei

Følgende organisasjoner kom til enighet med KA: Naturviterne, Lederne, Samfunnsøkonomene, Samfunnsviterne, Norsk Lektorlag, Norges Juristforbund, Arkitektenes Fagforbund, Econa, Tekna og NITO.

Følgende organisasjoner aksepterte ikke tilbudet, og skal med det til mekling: Fagforbundet, Presteforeningen, Delta, Musikernes fellesorganisasjon, Diakonforbundet, Kirkelig undervisningsforbund, Utdanningsforbundet, Parat, Fellesorganisasjonen, Akademikerforbundet, Sykepleierforbundet og Forskerforbundet.

Organisasjonsoppgjøret på vent

Partene er enige om at oppgjøret for organisasjonsmedlemmene utsettes til etter at oppgjøret for Den norske kirke er avklart. Det presiseres at disse virksomhetene ikke er omfattet av bruddet, meklingen eller eventuell streik.

Bakgrunnsstoff og dokumenter knyttet til tariff om i KA-området.

Interessert i arbeidsliv, kirkepolitikk og andre KA-fagområder? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Alt om tariffoppgjøret:
FAQ: Spørsmål og svar om brudd, mekling og streik
Informasjon om brudd i forhandlingene – særlig om beredskap ved eventuell streik
Oversikt over viktige datoer

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone