Slik skal kirkelige aktører prege Arendalsuka

Foto: Mona Hauglid/Arendalsuka
Publisert: 25/05/2018
Kirkerådet står i spissen for den kirkelige tilstedeværelsen på «Norges største politiske møteplass». – En spennende satsing som vi er glade for å få være med på, sier KA-sjef Marit Halvorsen Hougsnæs.

Kirkerådet har leid en seilskute som skal ligge på en sentral plass i Pollen (indre havn) under Arendalsuka 13.-18. august. KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter er blant samarbeidspartnerne som skal være med på å fylle skipet med program fra morgen til kveld.

Programmet inneholder debatter, samtaler, kulturinnslag og teaterforestillinger. Også Kirkens Nødhjelp, Bibelselskapet og Sjømannskirken er med på prosjektet.

Opplevelser, innsikt og engasjement

Kulturminister Trine Skei Grande (V) gjester båten onsdag 15. august, der hun både skal delta i en debatt om kirkens plass i dagens samfunn og ha en samtale med Tunsberg-biskop Per Arne Dahl.

Preses Helga Haugland Byfuglien møter leder i Bioteknologirådet, Kristin Halvorsen, til en samtale om bioteknologi. Flere av landets biskoper vil bidra i ulike debatter og samtaler. I tillegg kommer kultur- og konsertopplevelser.

– Vi legger opp til et innhold som skal gi gode opplevelser, ny innsikt og engasjement. Og selvsagt er kirkekaffen varm hele dagen, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig i Kirkerådet til kirken.no.

– Viser en offensiv og nytenkende kirke

KA skal etter planen stå for to arrangementer knyttet til kirkebyggenes betydning og ivaretakelse, én samtale og én debatt, begge fredag 17. august.

– Vi er glade for å få lov til å bidra til at kirkelige problemstillinger får plass under Arendalsuka. Kirkerådets satsing er veldig spennende og viser en offensiv og nytenkende kirke, sier administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs.

Etter svensk modell

Arendalsuka omtaler seg som Norges største politiske møteplass og ble arrangert første gang i 2012 etter modell fra den svenske Almedalsveckan. Målet er å bidra til engasjement og interesse for politikk og å «bidra til at organisasjoner og enkeltpersoner kommer i direkte kontakt med våre mest sentrale nasjonale aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv».

Både politikere og interesseorganisasjoner er til stede. Før fjorårets arrangement var det meldt inn 788 arrangementer fra 716 unike aktørerer. Det var planlagt 200 stands, og om lag 300 pressefolk var akkreditert. Alle arrangementer på Arendalsuka er åpne for alle og gratis.

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone