My way

Foto: Veidekke/flickr
Publisert: 01/02/2018
Å overta etter Frank Grimstad blir ikke som å «hoppe etter Wirkola». Etappen som ligger foran, tilhører en annen idrettsgren enn den som ligger bak, skriver Marit Halvorsen Hougsnæs.

Med ord og toner skapt av sin navnebror, sang Frank Grimstad onsdag kveld seg ut av sin snart 30 år lange innsats som KA-direktør. Avslutningsfesten i Gamle Logen ble en verdig avskjed med en levende legende i norsk kirkeliv. 

Når det skal skrives nye kapitler i historiebøkene om norsk kirkeliv før og etter totusenårsskiftet, er det å forvente å finne mangt og mye om Frank Grimstads betydning. Hvis det mot formodning ikke skulle slå til, vil det være uttrykk for en rent kontrafaktisk historieskrivning.

Hva annet kan vi gjøre

«I did it may way» lyder refrenget i Frank Sinatras udødelige låt. Fylt av stolthet, iblandet vemod og en erkjennelse av at det også kan være noe å angre på, gir teksten et gjenkjennelig uttrykk også på de tanker som oppstår ved avslutningen på et langt arbeidsliv.

Særlig gjenkjennelig må det være for en person som til de grader har vevd liv og arbeidsliv, kollegiale relasjoner og vennskap, sammen på den måten som Frank Grimstad har gjort. Men erkjennelsen er allmenn, for hva annet kan vi gjøre – det være seg i livet i sin alminnelighet eller i de jobber vi forsøker å fylle – enn å gjøre det på vår måte?

Tar motbakkene først

Slik blir det også for meg. Å overta ratt og ror handler om å påta seg ansvar. Det er en personlig ting som ikke kan løses på annen måte enn ved å gå inn rollen med seg selv. Med de erfaringer, den innsikt, den kunnskap og de personlige egenskaper en er utrustet med. Det må gjøres «my way».

Jeg tenker derfor ikke om det som ligger foran som å «hoppe etter Wirkola». Etappen som ligger foran, tilhører en annen idrettsgren. Som å skifte fra hopp til langrenn, for eksempel. At jeg i så måte liker å ta unna motbakker først, bør komme godt med. Utforkjøring i bratte skogsløyper skremmer meg heller ikke. Det blir uansett spennende å ta fatt! 

Kompetent, kreativt og raust arbeidsmiljø

Selv om KA har vært min arbeidsplass i mange år, er rollen som administrerende direktør ny.  Jeg går inn i oppgaven med stor ydmykhet og mye forventning. Jeg gleder meg til fortsatt å være del av et kompetent, kreativt og raust arbeidsmiljø. Jeg ser fram til å være med på å videreutvikle KA som medlemsorganisasjon både overfor kirkelige organer lokalt, regionalt og nasjonalt – og i forhold til organisasjonsmedlemmer. Like viktig blir det å videreføre det gode og tillitsfulle samarbeidet med arbeidstakerorganisasjonene.

«Folkekirkebransjen» er tradisjonsrik, meningsfull og samfunnsbyggende. Det er en stor tillitserklæring å bli gitt ansvar for også å skulle representere den utad – mot myndigheter, samarbeidspartnere og i det offentlige rom i tida framover!

Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter

Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone