Nasjonal arbeidsmiljøundersøkelse i 2012

Publisert: 09/11/2012
Nasjonal arbeidsmiljøundersøkelse i 2012Arbeidsmiljøundersøkelsen blant alle kirkelig ansatte i Norge, foreligger nå, og er i sin helhet tilgjengelig som nedlastbar fil til høyre her.

Undersøkelsen er gjennomført av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) og ledet av Bjørn Lau. Det er KA og FAD som står som oppdragsgivere, og muliggjort med statlig finansiering. Spørreskjemaet er sendt til 6109 ansatte. Av disse var det nesten halvparten som svarte.

Resultatene viser at mange opplever et godt og belønnende arbeidsmiljø. En stor andel av de som har svart (40,8 %) er svært engasjert i jobben sin. Samtidig er det mange som skårer på indikatorer som signaliserer utbrenthet (17,2 %). Mange av disse er kirkemusikere, prester og yngre arbeidstakere.

Direktør Marit Halvorsen Hougsnæs i KAs arbeidsgiveravdeling mener undersøkelsen understreker behovet for fornyet kontakt mellom utdanningsinstitusjoner og det kirkelige arbeidsliv, slik at overgangen til arbeidslivet kan bli mindre dramatisk. Videre mener hun at rapporten utfordrer alle som har ansvar for å vedta reformer, mål og aktiviteter for kirken lokalt, om å respektere lokalkirkens ressursmessige forutsetninger. Det gjelder biskopene som forordner antallet faste gudstjenester og Kirkemøtet/Kirkerådet og bispedømmerådene, som fastsetter nasjonale plan- og reformvedtak og administrative forføyninger (rapporteringskrav mv). - Men dette gjelder også menighetsrådene som ønsker ting utført i eget sokn.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone