Lynvernanlegg

Publisert: 06/10/2010
LynvernanleggHvordan går man frem når man skal anskaffe et nytt lynvernanlegg? For å bistå fellesrådene i krevende anskaffelsesprosesser har KA utarbeidet to veiledninger: Lynvern på kirker - en veileder i estetikk og anskaffelse av lynvernanlegg på kirker

Lynvern på kirker – en veileder i estetikk

KA har sammen med Riksantikvaren utarbeidet en estetisk plan for montering av lynvern på kirkebygg. Veiledningen er ment for montører, slik at de har et godt utgangspunkt til å lage monteringsbeskrivelser som ivaretar et estetisk nivå som Riksantikvaren og lovverket krever. Det er dessuten en viktig hjelp til å få til en funksjonell og god montering av lynvernanlegg i kirkebygg.

Anskaffelse av lynvernanlegg på kirker

KA har utarbeidet en veileder til fellesrådene som skal montere lynvernanlegg på sine kirkebygg. Veilederen beskreiver lynvernanleggets funksjon, og de forskjellige løsningene som finnes. Videre hvordan et lynvernprosjekt bør planlegges, prisinnhenting, konkurranse, kontrakt og oppfølging etter ferdigstilt montering. Veilederen er en god hjelp til å få et vellykket lynvernprosjekt i havn.
 
Del i sosiale medier:

Powered by Cornerstone