IKO – en verdig Petter Dass-kandidat!

Publisert: 30/11/2017
Neste uke deles Petter Dass-prisen ut. En av de tre kandidater er IKO og direktør Marianne Uri Øverland. Det er en verdig kandidat.

IKO har en lang og sentral rolle i tenkningen om og utvikling av dåpsopplæringen i kirken.

Jeg har hatt kontakt og nytte av IKO gjennom femti år. Som student og nyutdannet kateket, var IKO det naturlige kirkelig-pedagogiske miljø å søke råd og veiledning i. Materiellet fra IKO var det naturlige valget når nye kull med barn skulle møtes. IKOs kurs og rådgivning ga solid ballast.

Mye har skjedd både med dåpsopplæring og kristendomsopplæring disse årene.

IKO har evnet å fornye seg og tenke strategisk. De har også vært faglig sterke og skjønt at det må ligge mye og grundig refleksjon bak utgivelsene. Det har skapt trygghet.

Og Marianne har de siste årene gått inn i dette viktige arbeidet og med sin erfaring og kompetanse. En stillfaren, men sterk, kompetent og vidsynt kirkeleder.

Det gjør dessuten ikke noe at IKO også er medlem av KA.

Det er viktig for kirken i årene som kommer at det finnes faglige miljøer med kompetente og dedikerte ledere og medarbeidere som kan bidra til en totalformidling der kunst, kultur, sanger og bilder bidrar til å holde den store fortellingen levende til nye generasjoner.

Derfor gratulerer vi IKO og Marianne med nominasjonen. 

Den er fortjent.

 

 

 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone