Mari kirke på sitt aller vakreste

Publisert: 29/09/2016
Dette bildet av Mari kirke i Enebakk vant sommerens fotokonkurranse. Fotografen som vinner prisen er Antoni Zolnierkiewicz. "Konkurransen gir et løft for Kirkesøk og opplevelsen av kirkene der," sier Cathrine Lillo-Stenberg i KA.

Vinneren av sommerkonkurransen for beste Kirkesøk-bilde 2016 ble kunngjort på KAs høstkonferanse 26.09.2016, samtidig med lanseringen av Kirkesøks nye facebook-side.

Kriteriene i konkurransen var ikke rent faglige fotografiske kvaliteter. "Vi la vekt på at fotoene fungerer som gode presentasjonsbilder på kirkesøk.no. Det var viktig at bildene vil representere en forbedring av eksisterende bilder. Enkelte kirker er mer «fotogene» enn andre, og disse har vi gode bilder av fra før," sier Lillo-Stenberg. Utvelgelsesarbeidet ble gjort av en gruppe med ulike fagfolk fra KAs avdeling for Kirke og samfunn.

Vinneren får et gavekort på 5000 kr. Også fire andre bidrag ble premiert med praktbøker om norske stavkirker: Torunn Løveid for et foto av Dombås kirke (2. plass) og Geir Astrup Pollestad for et foto av Orre kirke (3.plass). Et interessant og spennende oppussingsbilde av Vinje Kirke i Hemne tatt av Ralf Hartel fikk en egen dokumentasjonspris. Det blir også delt ut en pris for beste interiørbilde til Alexander Nilsen, for et stemningsfullt og flott bilde av alterpartiet i Logtun Kirke.

"Til sammen 745 foto ble mottatt, og mange av disse vil bidra til en heving av den fotografiske standarden på kirkesøk.no," sier Cathrine Lillo-Stenberg, som presenterte vinnerne av konkurransen på høstkonferansen. Fotoene varierer idag fra topp-kvalitetsbilder tatt av profesjonelle fotografer til foto tatt i mer varierende lys- og værforhold under den første kirkekontrollen i 2005-2006.

Til sammen 745 foto ble mottatt, og mange av disse vil bidra til en heving av den fotografiske standarden på kirkesøk.no.

Mange kirkelige fellesråd og menighetsråd har selv skaffet gode og presentable bilder av kirkene sine, men likevel er det behov for å supplere med bedre bilder på mange bygg. Målet er at samtlige 1630 kirker blir representert med gode bilder, slik at turister og andre nettbrukere får se kirkene fra sin beste side. Konkurransen er over, men man kan fremdeles fortsette å sende inn bilder på de kirkene som trenger et fotoløft. Bilder kan sendes pr epost til kirkebyggdatabasen@ka.no med emnetekst #kirkesøk2016.

Lik Kirkesøk på Facebook og gå inn å se de andre premierte bildene.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone