Ny bok om tilgjengelighet til kulturminner

Professor Alberto Arenghi og fagdirektør Oddbjørn Sørmoen. Medredaktør professor Ilaria Garofolo var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Publisert: 13/07/2016
«Tilgjengelighet handler først og fremst om verdier og om å ha mulighet til å forstå budskapet som formidles.» Det skriver fagdirektør i KA, Oddbjørn Sørmoen i en ny bok om tilgjengelighet til kulturminner som ble lansert i Italia mandag.

«Denne forståelsen må ligge i bunnen når man skal finne løsninger knyttet til tilgjengelighet,» skriver Sørmoen videre i sin artikkel.

“Accessibility as a key enabling knowledge for enhancement of cultural heritage” heter boken, som ble lansert på Università degli Studi di Brescia, Italia, 11. juli. Den er redigert av de italienske professorene Ilaria Garofolo, Trieste, og Alberto Arenghi, Brescia, og fagdirektør Oddbjørn Sørmoen i KA. Boken er skrevet av redaktørene selv og 15 andre fagfolk fra en rekke europeiske land.

Tilgjengelighet til kulturminner handler om overordnede spørsmål som forståelse for vår kultur, om refleksjon over fundamentale rettigheter, filosofiske og etiske spørsmål, men det handler også om helhetstenkning, god design, kreative løsninger og åpenhet for at vi alle er avhengig av hverandre for å leve fullverdige liv.

Ny bok om tilgjengelighet til kulturminnerBoken består av 12 uavhengige artikler med et vidt faglig spenn og vil kunne åpne for nye perspektiver også i en norsk kirkelig sammenheng. Åpenhet, inkludering og deltagelse er sentrale sider ved kirkens budskap.

Boken er resultatet av et mangeårig samarbeid mellom redaktørene og er blitt til gjennom et rent dugnadsarbeid. Den engelskspråklige boken er gitt ut på det kjente italienske fagbokforlaget FrancoAngeli. (ISBN 978-88-917-4238-4).

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone