Påsatt brann i Fiksdal kirke

Fiksdal kirke, Vestnes
Publisert: 16/06/2016
Fiksdal kirke i Vestnes ble ved 23-tiden i går kveld påtent. Politiet melder om at de allerede har pågrepet en mann i 30-årene for ugjerningen. KA tilbyr råd om enkle tiltak som kan forebygge påtenning av kirkebygg.

Rask reaksjon fra naboer og kort innsatstid fra brannvesenet ble avgjørende for å redde kirken fra en storbrann.
«Det at slokkingen starter raskt er ofte avgjørende for skadeomfanget,» sier Ingrid Staurheim i KA.

"Dette viser viktigheten av en god brannalarm med utvendig deteksjon og direktekobling til 110, slik at brannvesenet kan rykke ut umiddelbart," sier Staurheim.

Påsatt brann i Fiksdal kirkeIngrid Staurheim, spesialrådgiver i KA

KA oppfordrer også fellesrådene til å arbeide for å installere automatiske slokkeanlegg for eldre sårbare trekirker. Det å f.eks ha en utvendig slange tilgjengelig for forbipasserende skal heller ikke undervurderes

Vi vet at mange fellesråd har god kontakt med kirkenaboene, og det å også gi naboer slokkeopplæring kan være en nyttig investering. Men det er viktig at verken naboer eller andre utsetter seg for fare. Brannvesenet skal alltid være de som er fagpersoner på et brannsted.

KA vil fra høsten sette opp nye brannvernlederkurs. Det vil komme mer informasjon om dette på nettsidene våre. Vi oppfordrer alle med ansvar for forvaltning av kirkebygg til å ta en ekstra titt på veiledningsmaterialet vi har utarbeidet om brannsikkerhet.

Her finner du vår brosjyre med enkle tiltak som forebygger påsatte kirkebranner.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone