God deltakelse på storkommunekonferansen

Publisert: 06/06/2016
50 deltakere fra 25 ulike fellesråd var til stede på storkommunekonferansen Gardermoen i dag. Konferansen holdes hvert år i juni og samler fellesrådene i de 25 største kommunene i landet. I år ble konferansen arrangert i samarbeid mellom Kirkerådet og KA.

Administrasjonsdirektør Jan Rune Fagermoen og direktør i Kirkerådet Jens Petter Johnsen orienterte på formiddagen om virksomhetsoverdragelse, kirke-stat-reform og kirkeordning. De ulike delene av arbeidet for fellesløsninger innen IKT ble også presentert av de enkelte ansvarlige.

Etter lunsj orienterte forhandlingssjef Ingrid B.Tenfjord om det kommende tariffoppgjøret. Ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet Ingrid Vad Nilsen ga et spennende og nyttig innblikk i arbeidet med framtidig lovgivning og finansiering av tros- og livssynssamfunn. Vad Nilsen la vekt på at det er svært mange prinsippielle og store spørsmål som kommer opp i vurderingen av framtidig lovgivning. Politikerne møter mange dilemmaer og det er større politisk usikkerhet i livssynspolitiske spørsmål enn tidligere. Vad Nilsen var likevel klar på at Den norske kirkes særstilling i Grunnlovens § 16 ligger fast. Det er også fortsatt politisk støtte for en aktivt støttende livssynsspolitikk, i følge Vad Nilsen.

God deltakelse på storkommunekonferansenEkspedisjonssjef Ingrid Vad Nilsen

Øystein Dahle og Øyvind Håbrekke avsluttet dagen med refleksjoner over den livssynpolitiske situasjon. Trossamfunnene trenger legitimes finansieringsordninger. Vi må skape allianser, ikke gå ensidig i forsvarsposisjon men være med å utvikle framtidas kirkepolitiske rammer, sa Dahle. Håbrekke spør om Den norske kirke har utviklet et majoritetskompleks. Er Den norske kirkes sterke posisjon i lokalsamfunn over hele landet et bidrag til et mer eller til et mindre livssynsåpent samfunn? spurte Håbrekke forsamlingen.

Deltakerne var i hovedsak ledere og nestledere i fellesråd, kirkeverger og proster.

God deltakelse på storkommunekonferansenJens Petter Johnsen, direktør i Kirkerådet

 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone