Utgifter ved kommunesammenslåing skal dekkes

Publisert: 01/02/2016
En ny veileder fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet slår fast at «utgifter til sammenslåing av kirkelige fellesråd dekkes innenfor departementets støtte til dekning av kommunenes engangskostnader i reformen». Dette er en meget viktig presisering for kirkelige fellesråd som blir berørt av en kommunesammenslåing, og en presisering KA har arbeidet aktivt for, sier spesialrådgiver Stina Hansteen Solhøy i KA.

Vi ser det som helt nødvendig at kirkelige fellesråd får økonomisk støtte fra kommunene til gjennomføringen av sammenslåingen for å sikre best mulige prosesser også på kirkelig side. Derfor er det gledelig at departementet har skrevet en slik presisering i sin veileder.

En av tre kommuner sikter nå mot sammenslåing ifølge Kommunal Rapports oversikt over kommunereformen.  Utover våren vil det bli avholdt folkeavstemninger flere steder og innen 30.juni 2016 må kommunene vedta om de ønsker å slå seg sammen med en eller flere andre kommuner. Dette betyr at en rekke kirkelige fellesråd vil kunne bli berørt. KA vil i løpet av kort tid utgi en egen veileder til kirkelige fellesråd som må slå seg sammen som følge av kommunereformen.

Departementets veileder finnes her. (avsnitt 4.4.9). I løpet av våren vil departementet utvide veilederen med en ny del basert på råd og tips fra kommuner som har slått seg sammen tidligere.

 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone