Mange vil ha KAs Kirkebyggstyring

Publisert: 17/12/2015
«Salget går unna!» Det sier Harald Ringstad, seniorrådgiver i KA, etter at KAs Kirkebyggstyring nå har vært tilgjengelig siden i vår. «Det er allerede om lag 130 kirker som er inne i systemet. Flere er på vei inn og om kort tid vil vi ha de fleste store byene med på laget,» sier en entusiastisk Ringstad.

Mange vil ha KAs KirkebyggstyringKAs Kirkebyggstyring er et system for sentral driftskontroll (SD-anlegg) som reduserer energiforbruket i kirkene og gir forventet kostnadsinnsparing på 20-30 %. I tillegg spares reisetid til og fra kirkebygget, drivstofforbruk og klimagassutslippene reduseres.

SD-anlegget kan styre det meste av det tekniske utstyret i bygg, som oppvarming og lys, og varsle tyveri- og brannalarm. Systemet styrer kirkens oppvarmingsanlegg via aktivitetskalender. Gjennom Kirkepartner Basis er dette integrert med Medarbeideren, Kardinal eller Outlook.

KA anbefaler at alle kirker bruker ett og samme profesjonelle SD-anlegg. KA har på vegne av Den norske kirke gjennomført en felles anskaffelse etter regelverket for offentlig anskaffelser. Ved å bestille KAs Kirkebyggstyring slipper fellesrådet å gjennomføre en egen anskaffelsesprosess og sparer store ressurser og kostnader.

Det er etablert tilskuddsordninger for løsningen med Enova og KNIF Trygghet Forsikring AS. Tilskuddene administreres av KA. Fra Enova er det til allerede gitt tilsagn om tilskudd på 2,3 millioner kroner fordelt på de ulike fellesrådene som har meldt seg på.

«Det er morsomt å se hvor mye dette betyr i hver enkelt kirke,» sier Harald Ringstad. «Og det beste er at alle kostnadene som spares i stedet kan brukes til å styrke kirken i nærmiljøet,» avslutter han.

Du kan lese mer om KAs Kirkebyggstyring i det vedlagte dokumentet. Du kan også be om mer informasjon ved å sende en e-post til kirkebyggstyring@ka.no.
 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone