Stortinget vedtar forsterket strategi for kirkebygg!

Sør-Fron kirke Kirkesøk
Publisert: 25/11/2015
"Dette er en viktig seier for forvaltningen av norske kirkebygg!" Det sier Frank Grimstad, administrerende direktør i KA, etter at det på tirsdag ble klart at Stortinget enstemmig vil be regjeringen utarbeide en forsterket strategi for kirkevedlikehold.

Energi- og miljøkomiteen avga i går sin innstilling om et forslag fra SP og KrF om økt satsing på vedlikehold av kirkebygg. Innstillingen viser at følgende to forslag vil bli vedtatt av et samlet Storting:

I
Stortinget ber regjeringen i henhold til sektorprinsippet, utarbeide en forsterket strategi for hvordan steinkirker fra middelalderen, fredede etterreformatoriske kirker og særlig viktige kirker fra etter 1650, kan sikres et forsvarlig vedlikeholdsnivå.
II
Stortinget ber regjeringen i strategiarbeidet vurdere om det bør opprettes bevaringsprogrammer etter inspirasjon fra Riksantikvarens «Stavkirkeprogram», innenfor rammen av dagens sektoransvar.

"Vedtaket er en milepæl i arbeidet for å ta vare på kirkebyggene, som samlet sett kanskje er vår største kultuminneskatt. KA står til disposisjon og vil gjerne bidra med innspill i det viktige arbeidet departementet nå tar fatt på," sier Grimstad videre.

Du kan lese hele komiteens innstilling her.

Kommentarer/spørsmål: Øyvind Håbrekke, 97 06 23 68

Bildet viser Sør-Fron kirke i Gudbrandsdalen. Den ble oppført i 1792. Kirken har åttekantplan og 750 sitteplasser.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone