Her utdannes ledere i Den norske kirke

Publisert: 11/09/2015
KA gjennomfører nå første del av lederutviklingsprogrammet og 21 deltakere er denne uka samlet i Spania. Gjennom tre samlinger det neste året skal deltakerne få grunnleggende kjennskap til ledelsesfaget og utvikle kompetanse innen de særlige utfordringer kirkelige ledere står overfor.

Deltakerne er i hovedsak daglige ledere og kirkeverger og kurset skal bidra til å utvikle inspirerende, målrettede og samarbeidsorienterte ledere i Den norske kirke.

Lederutviklingsprogrammet består av tre samlinger over to semestre. Det blir ca 30 timers variert undervisning på hver samling.

Gjennom lederprogrammet ønsker vi å:

* utvikle forståelse for kirken som organisasjon og de kirkelige lederroller                                    
* utvikle innsikt i utøvelsen av egen lederrolle
* utvikle kompetanse i å håndtere komplekse mål
* utvikle kompetanse i å forvalte kirkens finansielle, menneskelige og kulturelle/åndelige ressurser
* utvikle kompetanse i legitim maktutøvelse (arbeidsgiverrollen)
* utvikle kompetanse i kommunikasjon, samhandlings- og endringsprosesser

Lederutviklingsprogrammet tar utgangspunkt i et behovsdrevet kompetansebegrep der kompetanse forstås som evne til å håndtere komplekse krav, situasjoner og utfordringer.
Programmet sikter mot å utvikle denne lederkompetanse både gjennom erfaringsdeling, refleksjon/veiledning og formidling av ledelsesteoretisk kunnskap.

Lederutviklingsprogrammet er åpent for ledere med personalansvar innenfor KAs medlemsorganisasjoner (kirkeverger, daglig ledere for menigheter og organisasjoner).

Kursdeltakere som ønsker å avlegge eksamen og som godkjennes av studiestedet, kan avlegge eksamen ved Diakonhjemmets høgskole. Avhengig av kompetanse kan det avlegges eksamen i 20 studiepoeng på master- eller bachelornivå.


1. samling:. 5.-12. september 2015, El Campanario, Spania

2. samling: 16.-19. november 2015, Granavolden Gjæstgiveri, Hadeland

3. samling: 4.-8.april 2016, Eidene Røde Korssenter, Tjøme

 

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone