Trondheim med i kirkepartnersamarbeidet

Publisert: 06/07/2015
Trondheim kirkelige fellesråd har inngått en intensjonsavtale om å flytte sin IKT-drift til Kirkepartner IKT. Sammen med Oslo som har vært med siden oppstarten, har nå to av landets største fellesråd sagt ja til å bli med i samarbeidet. Dette er en viktig milepæl for Den norske kirkes ambisjon om å samle kirken til ett felles IKT-rike.

Fellesrådet i Trondheim har i dag en ekstern tjenesteleverandør som ivaretar driften for fellesrådets 210 brukere fordelt over 19 steder i byen. Dette tjenestenivået skal videreføres når Kirkepartner IKT overtar driften i løpet av 4 kvartal 2015.

«Samtidig forventer fellesrådet å oppnå ytterlige gevinster gjennom Kirkepartner IKT,» uttaler kirkeverge Kjell Inge Nordgård i Trondheim kirkelige fellesråd.

At Kirkepartner har etablert rammeavtaler med ulike fagsystemleverandører og kan drifte de system Trondheim har behov for, gjør Kirkepartner aktuell som totalleverandør.  At dette også skjer på en tidsriktig, fleksibel og sikker teknisk plattform, gir også klare gevinster.

Kirkeverge Kjell Inge Nordgård vektlegger at gjennom samarbeidet med Kirkepartner IKT, vil Trondheim kirkelige fellesråd få tilgang til god kompetanse på programvare- og løsninger for kirken, kompetanse og fagmiljø for anskaffelse, drift og utvikling av nye løsninger. Avtalen sikrer tilgang til løsninger for effektiv kommunikasjon og samarbeid, og tilgang på felles ressurser i Kirkepartner IKT.

Siden i fjor høst har fellesrådene i Bodø, Røst, Gjøvik, Vestre- og Østre Toten - i tillegg til Oslo – blitt kunder i Kirkepartner sine totalløsninger for IKT. Når Trondheim kommer med vil disse, sammen med Kirkerådet og bispedømmekontorene, gi 1500 brukere på den nye IKT-plattformen.

 

Fakta om Kirkepartner IKT

Kirkepartner IKT AS er Den norske kirkes egen leverandør av IKT-tjenester. Selskapet er organisert som et utvidet egenregiselskap etter anskaffelsesregelverket hvor alle kirkens enheter som kunder også har et eierskap i selskapet.  Initiativtakerne er Kirkerådet, KA, Opplysningsvesenets fond og Kirkelig fellesråd i Oslo. Kirkepartner IKT AS leverer i dag IKT-tjenester til de sentrale kirkelige enheter som Kirkerådet og bispedømmerådene. Over 30 fellesråd har i dag et kundeforhold med selskapet. Antall fellesråd som blir totalkunde er voksende. 1200 brukere benytter i dag Kirkepartners IKT plattform. Kirkepartner IKT AS har 19 ansatte og er lokalisert i Oslo.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone