Kirkebakken er åpnet

Publisert: 04/06/2015
Den norske kirkes intranett – Kirkebakken ble åpnet 1. juni.

Kirkebakken er åpnet«En av de største fordelene jeg ser med intranettet er at jeg og mine ansatte blir knyttet mer sammen med resten av Kirke-Norge. Vi får en opplevelse av å tilhøre et større felleskap. Jeg ser også muligheter i deling av ressurser. Trosopplæringsressursene vil være her, og håndbøker innen personal, ledelse og HMS. Her kan vi også samhandle og samarbeide på tvers av fellesråd, soknegrenser og bispedømmer. Mange kirkeverger sitter alene med utfordringene og ansvaret.» Det sier kirkeverge i Stjørdal, Oddbjørn Eide. Eide har også sittet i styringsgruppa for intranettet. Styringsgruppa er satt sammen av medlemmer frå Kirkerådet, KA, en kirkeverge og en stiftsdirektør.

«Forenkle og Forbedre» har vært mottoet for arbeidet med intranettet. Gjennom at alle kirkelige ansatte får tilgang til felles ressurser, åpnes det muligheter for å øke kvaliteten og samarbeidet i hele kirken. Enkel tilgang til ulike skjema, som man ellers bruker tid på å finne, er bare en av flere effektivitetsgevinster.

Navnet Kirkebakken/Kyrkjebakken er valgt blant annet for å synliggjøre at intranettet ikke er for enveis informasjon men for samhandling og toveis kommunikasjon.

Her er noe av innholdet og mulighetene du vil finne på Kirkebakken:
•         Samhandlingsrom der man kommuniserer internt og i større enheter.
•         Mulighet for å legge ut aktuelt-saker – dele egne suksesshistorier.
•         Digitale håndbøker for personal, HMS og ledelse tilpasset både KA-sektor og statlig sektor.
•         Godt søkeverktøy for å finne ansatte og enheter i hele Den norske kirke.
•         Fagartikler
•         Ressursmateriell og vesentlig informasjon til bruk i daglig arbeid publisert fra både sentralt, regionalt og lokalt nivå for å sikre at informasjonen er relevant for hver enkelt medarbeider i dennes arbeidssituasjon.
•         Oppdaterte skjema fra offentlige instanser
•         IT-hjelp
•         Arrangementskalender for fagdager og kurs som kan integreres i egen Outlook-kalender

Kostnader
Intranettet har en pris per enhet og per bruker, og i den prisen ligger selvfølgelig tilgang til intranett samt digitale håndbøker for HMS og ledelse og publiseringsløsningen. Det er fellesråd som enhet som kjøper intranett, ikke soknene enkeltvis. Et priseksempel er ett fellesråd med 20 ansatte som vil få en årlig kostnad på ca. 15 500 kr. Også frivillige og valgte medlemmer kan være med i intranettløsningen. Det er lavere brukerpris for disse enn for ansatte. For brukere som er på Kirkepartners plattform er det også lavere brukerpris.
 
Mer informasjon finner du her.

Del i sosiale medier:
Powered by Cornerstone